Annons
Nyheter

Reus tror på en vändning mot Tottenham

Barcelona, Roma och Deportivo La Coruña har gjort det så varför ska inte Borussia Dortmund klara av samma sak? Tysken Marco Reus ser bara möjligheter inför returmötet med Tottenham i Champions Leagues åttondelsfinal.(TT)
Publicerad 4 mars 2019

Dortmund toppar Bundesliga på samma poäng som Bayern München, men befinner sig i en djup svacka med bara en seger på de senaste sju matcherna. Fredagens 1-2-förlust mot bottenlaget Augsburg vittnar inte om att det finns mycket fog för Reus - redo för spel igen efter skadeupphåll - optimism.

Dessutom:

Annons

Bara tre klubbar i Champions Leagues historia har klarat att vända ett underläge med tre mål eller mer. Barcelona och Roma är de två senaste. För två år sedan vände Barcelona 0-4 borta mot Paris SG till 6-1 hemma i åttondelsfinalen. Förra våren hamnade Barcelona på den förlorande sidan när Roma gjorde 3-0 hemma på Olympiastadion efter den inledande 1-4-förlusten på Camp Nou.

Vad talar för att Dortmund kan göra något liknande? Reus lutar sig åt styrkan i att spela inför "Den gula väggen" hemma på Signal Iduna Park.

"Vi kan göra det"

””

På senare år har Atlético och Real Madrid åkt på rejäla örfilar, 0-4 och 1-4.

””

Tottenhams effektivitet avgjorde på Wembley, men spelmässigt skilde inte tre mål mellan lagen och Londonklubben är inte på topp just nu. Förluster mot Burnley och Chelsea följdes av 1-1 hemma mot Arsenal - det i ett läge när Tottenham hade chansen att haka på Manchester City och Liverpool i fajten om ligaguldet.

””
””

Pressat Real Madrid

Real Madrid, skakat av två raka förluster (cupen och ligan) mot Barcelona hemma på Santiago Bernabéu, tar sig an det unga, orädda Ajax. Den regerande mästarklubben lutar sig mot en knapp 2-1-seger i Amsterdam i returen men spelarna är pressade.

Mest utsatt är som vanligt han som bestämmer - Santiago Solari. Anställd så sent som i höstas och med kontrakt till 2021 gungar marken redan under honom.

En något bisarr presskonferens inför matchen handlade om Solari, José Mourinho och - skådespelerskan Julia Roberts. Mourinho pekas ut som en möjlig ersättare om Solari får sparken och när Solari fick frågan hur han ser på det svarade han att klubben...

””

På frågan om vem Roberts skulle föredra, Solari eller Mourinho, svarade argentinaren:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons