Annons
Nyheter

Rekordrookien om sitt slutspel: "Helt galet"

Han har avgjort de två första Stanley Cup-finalerna, nämns som favorit till priset som NHL-slutspelets mest värdefulle spelare och är på väg att slå målrekordet för rookies. Jake Guentzel, 22, är namnet på allas läppar. - Det är helt galet, säger Pittsburghs stjärnskott om sitt slutspel.(TT)
Publicerad 2 juni 2017

Redan nu är han historisk och har med 19 poäng slagit poängrekordet för en USA-född rookie.

Dessutom är Jake Guentzel med tolv mål bara två fullträffar från målrekordet för nykomlingar, som innehas av Dino Ciccarelli från säsongen 1980-81.

Annons

Fem av hans tolv mål har varit matchvinnande.

"Galet", är hans ord om slutspelet och starten på finalserien där han gjort tre mål på de två första matcherna.

””

Taskig skäggväxt

Guentzel gjorde mål på sitt första skott i sitt första byte i sin NHL-debut, då han blev tvåmålsskytt, den 21 november.

Sedan har det rasslat vidare. Den tanige amerikanske målspottaren, 180 centimeter och 81 kilo, ser inte ut som en hockeystjärna utan har liknats vid en kille som skulle kunna vara "grannens pojk". Han kan inte ens få till ett slutspelsskägg, vilket hans pappa Mike Guentzel i Toronto Sun kommenterar med:

””

Brorsan i Asplöven

Förmodligen sagt med både kärlek och glimten i ögat. Jake Guentzel är född i Omaha, Nebraska, och kommer från en hockeyfamilj. Pappa har varit Jakes tränare och han har två äldre bröder som är hockeyspelare - Gabe, 29, spelade säsongen 2014-15 för Asplöven i hockeyallsvenskan.

Efter att ha gått mållös från semifinalserien mot Ottawa hängde Jake Guentzel löst inför den första finalmatchen och många trodde att han skulle hamna utanför laget.

Nu flyttar ingen på Guentzel.

Skulle Pittsburgh förvalta sin 2-0-ledning - den tredje finalen spelas i Nashville natten till söndag - och gå hela vägen nämns succérookien som en av de hetaste kandidaterna till Conn Smythe Trophy, priset till slutspelets mest värdefulle spelare.

Annons

Men Guentzel är beredd på att svensklaget Nashville - där Pontus Åberg gjorde ett så snyggt mål i förra finalen - blir en tuffare nöt på bortaplan.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons