Annons
Nyheter

Readly Express vann i comebacken

Det fanns ett par frågetecken inför Readly Express första start sedan segern i Prix dâ??Amerique 28 januari. Var hästen i form efter lång vila? Vad kunde det stängda startspåret betyda för kusken Jorma Kontio som var tillbaka i sulkyn? Det blev två rejäla utropstecken på Östersundstravet.(TT)
Publicerad 9 juni 2018

Readly Express är på väg att bli en superstjärna. Han har vunnit allt som yngre (Kriteriet, Derbyt, Breeders Crown).

Som äldre har han vunnit SM och såklart Prix dâ??Amerique i vintras. Ägaren Rolf Andersson och tränaren Timo Nurmos valde att ersätta Jorma Kontio med Björn Goop under vintern. Det blev två segrar på tre starter på Vincennes.

Annons

Stort självförtroende

Nu var finländaren tillbaka som kusk och det var ett ekipage med stort självförtroende som körde ut till Jämtlands stora pris.

””

Inledningstempot var väldigt högt med Volstead och Charrua Forlan kivandes om ledningen. Första 500 gick efter mycket snabba 1.07,3 och då satte Kontio in stöten. Han körde fram Readly Express utvändigt om ledande Volstead efter ett varv.

””

Readly Express övertog ledningen 600 meter från mål och behövde inte visa allt för att vinna. Det fanns krafter kvar, berättade Kontio.

Nöjd tränare

Tränaren Timo Nurmos var förstås mycket belåten.

””

Readly Express skulle egentligen ha tävlat i Elitloppet för två veckor sedan men intresset för honom som avelshingst tog ny fart efter PDA-segern. Därmed tvingades han till Menhammar stuteri ett par gånger i veckan under april/maj och Nurmos kunde inte förbereda sin stjärna som han ville. Därför tackade man nej till Solvalla och siktade mot Östersund i stället.

Huvudmålet är att försvara segern i Prix dâ??Amerique nästa vinter. Ett delmål är Mastersfinalen som också avgörs i Östersund i september. De bästa hästarna i Europa kommer då att flygas till jämtländska Frösön.

Överraskad segrare

Emilia Leo var den kvinnliga stjärnan i Östersund med två segrar - den första och andra i karriären på V75.

Annons

Hon inledde med seger i lärlingsloppet bakom Hope And Dreams efter en avvaktande styrning.

Leo var lika kylig i loppet efter då hon vann med Sign Me Up Too som hon tränar själv.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons