Annons
Nyheter

Räknar med Lindh och Kallur i OS

Åtta svenska friidrottare är redan klara för Rio. Ytterligare en handfull har nominerats av förbundskapten Karin Torneklint. Lovisa Lindh och Susanna Kallur ligger bäst till för att få glada OS-besked i veckan.(TT)
Publicerad 10 juli 2016

Karin Torneklint kunde på söndagen nöjt summera ett EM i Amsterdam där den svenska truppen åker hem med fyra medaljer.

Höjdpunkten i hennes ögon var Lovisa Lindhs bronsskräll på 800 meter.

Annons

25-åriga Lindh är också den enda av de svenska medaljörerna som inte har klarat kvalgränserna som har satts upp av Sveriges olympiska kommitté (SOK).

Bland de icke OS-uttagna svenskarna som har nominerats av Torneklint märks också Susanna Kallur, som slogs ut i semifinal på 100 meter häck i sitt första mästerskap på åtta år.

TT: Hur förvånad blir du om Lindh och Kallur inte tas ut till OS?

””

Nominerat höjdhoppare

Lika säker känner hon sig inte på de övriga namnen som hon vill se i OS:

+ Mikael Ekvall, 14:e i söndagens halvmara i EM, har varit tolv sekunder från kvalgränsen på maraton och är nominerad sedan tidigare.

+ Längdhopparen Erica Jarder klarade SOK:s kvalgräns redan i VM förra året, men lyckades inte ta sig till final i EM.

+ Efter EM har Torneklint också nominerat höjdhoppsduon Sofie Skoog (nia) och Erika Kinsey (utslagen i kvalet).

””
””

Torneklint fick ytterligare två namn att nominera när både Michel Tornéus (längd) och Kim Amb (spjut) efter många om och men klarade kvalgränserna till OS i sista stund. När det gäller EM-silvermedaljören Tornéus - som satte svenskt rekord med enorma 8,44 i Sierra Nevada - lär det inte finnas någon som helst tvekan om att han också blir uttagen till OS.

Gunnarsson ett frågetecken

Annons

En som har klarat den internationella kvalgränsen, men inte den svenska, är 16-åriga stavhoppslöftet Lisa Gunnarsson. I EM misslyckades hon och rev ut sig tidigt i kvalet.

””

Måndagen är sista dagen då det går att OS-kvala. Bland de som inte klarat kvalgränserna, men som med lite tur kan få inbjudan för att fylla ut startfältet i OS, märks Johan Rogestedt (1 500 meter).

TT

Annons
Annons
Annons
Annons