Annons
Nyheter

Räddades ur grottan - bjuds in till Gothia Cup

Gothia Cup bjuder in Wild Boars, det thailändska pojklag som i går räddades ur grottan i norra Thailand, till nästa års turnering. - Det var inget svårt beslut med tanke på vad det gått igenom, säger Gothia Cups generalsekreterare Dennis Andersson till TT.(TT)
Publicerad 11 juli 2018

Hela världen har berörts av dramat kring de tolv pojkarna och deras tränare som suttit fast inne i Tham Luang-grottan i norra Thailand sedan de överraskats av monsunregnet. Nu väljer Gothia Cup, världens största fotbollsturnering för ungdomar, att bjuda in laget till nästa års turnering i Göteborg.

Gothia Cup har en fond där organisationen och flera företag lägger pengar varje år. Den används för att hjälpa lag som annars inte skulle haft ekonomiska förutsättningar att ändå kunna komma till Göteborg. Gothia Cup erbjuder sig nu att med hjälp av fonden stå för alla kostnader för det thailändska pojklaget vid nästa års turnering.

””
Annons

Stark koppling

Gothia Cup och thailändsk fotboll har sedan tidigare en stark koppling. Varje år deltar thailändska lag i turneringen och så tidigt som 1992 var Thamrong Thai det första thailändska laget för att bli Gothia Cup-mästare.

Gothia Cup har också under fem, sex år drivit en fotbollsskola nära Bangkok. Och det handlar inte bara om att bjuda in pojklaget till Göteborg.

””
””

Ett lag bland andra

När pojkarna kommer till Göteborg nästa år det inte tänkt att det ska vara något speciellt. De blir ett av Gothias Cups 1 700 lag med allt vad det innebär.

””

I år kommer klubbarna FC Bangkok och Southern Beach FC att representera Thailand i Gothia Cup.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons