Annons
Nyheter

Protesterna fortsätter - Pence lämnade match

Stå upp när nationalsången spelas. Annars går jag hem. Så resonerade USA:s vicepresident Mike Pence som abrupt lämnade sitt favoritlag Indianapolis match när spelarprotesterna mot Donald Trump fortsatte på söndagen.(TT)
Publicerad 8 oktober 2017

Mike Pence ställer sig på president Donald Trumps sida och kritiserar spelare i den amerikanska fotbollsligan NFL som inte står i givakt när nationalsången spelas inför match.

När flera av spelarna stod på knä inför matchen mellan Indianapolis och San Francisco reste sig Mike Pence och gick.

Annons

"Jag lämnade dagens Colts-match eftersom president Trump och jag inte tänker närvara på tillställningar som vanärar våra soldater, vår flagga och vår nationalsång", skriver Pence i ett uttalande.

Trump: Min idé

Donald Trump låter meddela att det var han som låg bakom agerandet.

"Jag bad Pence att lämna arenan om någon spelare knäböjde och vanärade vårt land. Jag är stolt över honom", skriver presidenten på Twitter.

Protesterna med knästående spelare går nu in på tredje veckan. De tog fart sedan Donald Trump uppmanat lagens ägare att sparka spelare som inte stod i givakt för nationalsången.

Kaepernick utan jobb

Colin Kaepernick, då quarterback i San Francisco, var först ut med att stå på ett knä medan nationalsången spelas - han gjorde det i protest mot hur svarta behandlas i USA.

Kaepernick bröt sitt kontrakt med San Francisco efter förra säsongen, men har inte hittat någon ny arbetsgivare till den här säsongen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons