Annons
Nyheter

Portland vann MLS efter bjudningar

Tio kvalificerade ingripanden - och så en jätteblunder med ödesdigra konsekvenser. Columbusmålvakten Steve Clark kommer inte att minnas MLS-finalen 2015 med glädje.(TT)
Publicerad 6 december 2015

Tio kvalificerade ingripanden - och så en jätteblunder med ödesdigra konsekvenser. Columbusmålvakten Steve Clark kommer inte att minnas MLS-finalen 2015 med glädje.

Portland spelade sin första MLS-final och vann med 2-1, delvis tack vare Clark - som bjöd Portlands Diego Valeri på 1-0 redan efter 27 sekunder. Clark drällde med bollen och när Valeri chansade med att pressa Clark blev Columbuskeepern så stressad att han rensade den rakt på Valeri och in i eget mål.

Annons

Bara sex minuter senare utökade Portland ledningen genom Rodney Wallace, sedan Columbusförsvararna slutat spela i väntan på ett givet inkast som aldrig kom.

Kei Kamara gav hemmasupportrarna på Mapfre Stadium hoppet åter genom sin 1-2-reducering efter 18 minuter.

Men efter reduceringen var det Portland som skapade de hetaste chanserna - och Steve Clark som flera gånger revanscherade sig genom mer eller mindre spektakulära räddningar.

Columbus, som vann MLS-slutspelet 2008, tränas av Gregg Berhalter, som var tränare i Hammarby under en och en halv säsong 2012-2013.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons