Porsberger hjälte i sista sekunden

Halvvägs in i tredje perioden gjorde hockeyallsvenskans poängkung Marcus Nilsson 4-3 för Bik Karlskoga borta mot Leksand och dalalaget såg ut att vara på väg mot sin första förlust efter ordinarie tid sedan tränarbytet. Med en minut kvar var det fortfarande fördel Karlskoga.(TT)
Publicerad 4 december 2015

Med en minut kvar var det fortfarande fördel Karlskoga. Då tog Johan Porsberger matchen i egna händer. 22-åringen från Luleå hoppade fram (!) och kvitterade efter 59.05, och han var inte färdig med det. Med matchuret på 59.59 satte han 5-4. Därmed har Leksand fyra segrar och en strafförlust på fem matcher sedan Per-Erik Johnsson tog över i båset.

Ekonomiskt plågade Tingsryd, som i veckan fick nej av kommunen till ett låneförslag, förstärkte sin serieledning via 3-1 borta mot jumbon Sundsvall. Målvakten Johannes Jönsson räddade 33 av 34 skott.