Annons
Nyheter

Platini får stöd av mötesrapport

Det ljusnar en aning för den avstängda Uefa-ordföranden Michel Platini. En fransk tidning har kommit över ett dokument som ger stöd för den mångmiljonutbetalning fransmannen mottog 2011.(TT)
Publicerad 6 december 2015

Enligt den franska tidningen Journal du Dimanche tycks en rapport från 1998 till Europeiska fotbollsförbundet Uefas exekutiva kommitté stödja Michel Platinis uppgifter om att han hade rätt till en miljon schweizerfranc om året som som rådgivare åt Internationella fotbollsförbundet Fifas ordförande Sepp Blatters 1998-2002.

Ersättningsnivån skulle förklara den utbetalning - om än inte tidpunkten - på motsvarande 17 miljoner kronor för utestående lön som Blatter gjorde till Uefa-ordföranden 2011, för vilken duon stängdes av i 90 dagar.

Annons

Dokumentet som Journal du Dimanche ska ha kommit över innehåller uppgifter om att den nyvalda Blatter meddelat att Platini skulle bli Fifas sportdirektör, arbeta från Paris och att det hade talats om en miljon schweizerfranc i lön.

Rapporten distribuerades enligt tidningen på ett möte i Stockholm den 12 november 1998 där bland andra Lennart Johansson, Uefas ordförande fram till 1997, var närvarande. Johansson har tidigare sagt att han aldrig fått någon information om Platinis roll som Fifa-rådgivare.

Platini är en av kandidaterna till ordförandeposten i Fifa. Valet genomförs på en extra kongress i februari.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons