Hagelin bakom Pittsburghs avancemang

Carl Hagelin gjorde en av hockeykarriärens bästa matcher när Pittsburgh säkrade en semifinalplats i NHL-slutspelet, genom 4-3 mot Washington. - Ju mer som står på spel, desto roligare tycker jag det är, säger Hagelin till Aftonbladet.(TT)
Publicerad 11 maj 2016

Pittsburgh vann kvartsfinalserien med 4-2 i matcher och får möta Tampa Bay i semifinalen. Det gjorde Hagelin även i fjol, men då spelade han i New York Rangers.

””

Hagelin gjorde 3-0-målet i den andra perioden. I slutet av perioden reducerade Washington till 1-3 och fick även 2-3 i början av den tredje perioden. Under en tvåminutersperiod fick sedan Pittsburgh tre utvisningar för att "medvetet" ha slagit pucken över sargen. Under den perioden kvitterade Washington.

””

"Känns fantastiskt"

Efter 6.32 på övertiden slog Nick Bonino in Pittsburghs segermål, assisterad av Hagelin, som hade ytterligare en assist i matchen.

””
””

VM-besked dröjer

För Washington var förlusten bara ett i raden av bittra slutspelsuttåg de senaste åren. Laget var bäst i grundserien och vann Presidents Trophy, men har under Ovetjkin/Bäckström-eran aldrig passerat andra slutspelsomgången.

Nicklas Bäckström var besviken efter matchen och skriver i ett sms till Aftonbladet att laget inte spelade på topp och inte förtjänade att gå vidare efter 2-4-förlusten i matcher.

Beskedet om han, Marcus Johansson eller André Burakovsky är aktuella för VM-spel med Tre Kronor kommer om några dagar.