Annons
Nyheter

Frölunda enda svenska lag vidare i CHL

Frölunda har vunnit Champions Hockey League två gånger och en tredje titel är inom räckhåll. Klubben är klar för semifinal mot Pilsen efter totalt 10-2 i matcherna mot Kometa Brno. - Jag är jättenöjd, en bra match av oss.(TT)
Publicerad 11 december 2018

Tre svenska klubbar hade chansen att ta sig till semifinal. Bara Frölunda lyckades. För Malmö och Skellefteå är turneringen över.

Frölunda vann den första matchen med 4-1 på bortais och hade ett gynnsamt läge inför returen i Scandinavium. Men Erik Meluzin skickade in 0-1 redan efter några minuter och gav tjeckerna kontakt direkt. Frölunda matade på men utan att få utdelning. Den kom retroaktivt efter pausen.

Annons

Chay Genoway hittade ena krysset 40 sekunder in i mittenperioden. Riktigt vackert, väldigt viktigt och dessutom början på en kul kväll. När Patrik Carlsson gjorde 2-1 - och totalt 6-2 - skulle det mycket till för att Frölunda skulle tappa en semifinalplats.

Med sitt andra mål sänkte Genoway definitivt Brno. Målet var hans sjätte i CHL. Frölunda öste på i tredje perioden och vann matchen med 6-1.

””
””

Svängigt i Malmö

Malmö förlorade första mötet mot München med 1-2 men jämnade hemma ut ställningen redan innan tre minuter spelats. Emil Sylvegård prickade in ett dragskott och när Johan Olofsson gjorde 2-0 var skåningarna ett av fyra lag i semifinalspelet.

Men tyskarna vände till 3-2 och 6-4 totalt. Matchen svängde på nytt när Malmö vände till 4-3, varpå München kvitterade.

Frederik Storms 5-4 betydde 7-7 totalt och förlängning för att få fram en semifinalist. Där slog München in kvitteringspucken som tog tyskarna vidare.

Tungt för Skellefteå

Skellefteå hade en motig kväll. Tjeckiska Pilsen vann den andra kvartsfinalen, men först efter straffavgörande.

Den första matchen i Skellefteå slutade 3-3. Returen i Tjeckien blev lika jämn och dramatisk. Robin Alvarez ledningsmål efter 17.32 i den sista perioden öppnade för semifinal men Pilsen kvitterade med mindre än halvminuten kvar och tvingade fram förlängning.

Inga mål efter tio minuter gav straffläggning. Den vann Pilsen med 3-1.

Annons

Kärpät hade 2-3 inför returen mot Salzburg men lyckade inte vända underläget. Österrikarna spelade 1-1 i Uleåborg och spelar semifinal mot München.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons