Annons
Nyheter

Pichler: "Vill göra något bra för världen"

Wolfgang Pichler är mannen som skapat nästan lika många rubriker som mäktiga resultat. Nu går han in i sitt sista mästerskap som förbundskapten - men "demontränaren" räknar inte med att ligga på soffan som pensionär. - Jag har massor av galna idéer, säger 64-åringen. TT: Säg en av dem.(TT)
Publicerad 6 mars 2019

TT: Säg en av dem.

””
””

Båda idéerna handlar om att göra något bra för äldre personer.

””
””
Annons

Kvar i annan roll

Pichler säger att det känns som att hans liv startar om på nytt efter att han den här säsongen avslutar karriären som huvudtränare och förbundskapten för det svenska skidskyttelandslaget.

En tid som varit framgångsrik: Magdalena Forsberg, Helena Ekholm, Björn Ferry, Anna-Carin Zidek och så senast Hanna Öberg har alla blivit vinnare under Wolfgang Pichlers ledning.

Och han är inte redo att ge upp svensk skidskytte helt.

””

Det beskedet får vi även från generalsekreterare Ingemar Arwidsson, som säger till TT att han blir förvånad om Pichler inte är kvar i någon slags roll framöver. Arbetet att med att lägga pusslet kring landslagsledningen är inlett - men inte klart.

””

"Kan vara död i morgon"

Han säger att han fått erbjudanden från andra nationer - men att bli huvudtränare för något annat landslag är inte aktuellt.

””

TT: Tror du att det skulle vara svårt att vara med men inte vara den som bestämmer allt?

””

Men även om han gärna pratar om sina idéer är det nu fullt fokus på VM och Östersund.

””

TT: Tror du inte ens att du kommer vara lite sentimental sista dagen?

””
Annons

"Sin bästa form"

””

På torsdagen inleds VM på hemmaplan och Wolfgang Pichler och de svenska åkarna som gjorde sådan succé på OS går för första gången in i ett mästerskap med förväntningar på sig.

””
””

Det har räckt långt förut.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons