Annons
Nyheter

Philip Morin vill slåss i toppen av STCC

Han tillhör den nya generationen STCC-förare. Född 1996 och redo att utmana "de gamla stötarna". På Knutstorp satte han den snabbaste kvaltiden. På Anderstorp tog han sin första seger. - De gamla rävarna har haft ett hårt grepp om STCC så det är en utmaning att slå sig in.(TT)
Publicerad 6 juli 2018

Till helgen avgörs det tredje deltävlingen för säsongen i STCC, Västkustloppet i Falkenberg. STCC har under många år dominerats av ett gäng förare. Fredrik Ekblom debuterade i STCC 1998, Robert Dahlgren 2004, Daniel Haglöf 2005, Mattias Andersson 2001. Många har undrat när de ska utmanas av en ny generation förare.

Snabbaste kvaltiden

Annons

När säsongen startade i Knutstorp var det därför med viss förundran som man noterade att snabbaste kvaltiden första dagen sattes av Philip Morin. Han presenterade sig direkt som en utmanare till "de gamla stötarna".

””

Han följde upp framgången med att ta sin första STCC-seger på Anderstorp. Och han ligger efter två körda deltävlingar på femte plats i tabellen.

Själv hoppas han att prestationerna och kontakterna ska hjälpa honom vidare och ser redan nya steg i karriären.

””

Tittar uppåt

Men i år är det STCC som gäller. Och Philip Morin tittar bara uppåt i tabellen.

””

Annars har det varit ovanligt livlig racing den här säsongen. Fyra olika segrare (Haglöf, Wernersson. Morin och Brink). Men det är en femte som leder mästerskapet, regerande mästaren Robert Dahlgren som smugit med i varje lopp (2-2-3-2).

STCC-kvalet körs på lördag eftermiddag, racen 13.00 och 15.20 på söndag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons