Annons
Nyheter

Palestina spelar VM-kval i Jordanien

Internationella fotbollsförbundet Fifa beslutade att Palestina av säkerhetsskäl ska spela VM-kvalmatcherna mot Saudiarabien och Malaysia på neutral plan.(TT)
Publicerad 5 november 2015

Internationella fotbollsförbundet Fifa beslutade att Palestina av säkerhetsskäl ska spela VM-kvalmatcherna mot Saudiarabien och Malaysia på neutral plan.

På torsdagen meddelade det palestinska fotbollsförbundets ordförande Jibril Rajoub att landet motvilligt gått med på att förlägga mötena i Jordanien men att förbundet begärt att matchen mot Saudiarabien av logistiska skäl ska skjutas upp.

Annons

Palestina-Malaysia är planerad till den 12 november. Matchen mot Saudiarabien skulle ursprungligen ha avgjorts i Ramallah i juni, men bortalaget vägrade att resa till Israelockuperade Västbanken. Palestina inledde i stället på bortaplan i Jeddah, 2-3. Returen flyttades först från den 13 oktober till på torsdagen (den 5 november) efter att Saudiarabien krävt att den skulle spelas på neutral plan. Den har redan skjutits upp en gång till, till den 9 november.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons