Annons
Nyheter

Stjärnmöte väntar i Franska mästerskapen

Det blir ett riktigt stjärnmöte i åttondelsfinalen i Franska mästerskapen i tennis. Dubbla mästaren Maria Sjarapova ställs mot trefaldiga Paris-vinnaren Serena Williams.(TT)
Publicerad 2 juni 2018

Två av de största stjärnorna inom tennisen - och som båda på olika sätt skapat nästan mer rubriker utanför banorna än på dem - stöter på varandra redan i åttondelsfinalen i Paris.

Serena Williams avfärdade relativt smärtfritt elvaseedade Julia Görges i två raka set (6-3, 6-4) i sin match i den tredje omgången. Den hårdservande tyskan stretade emot i andra set och bröt amerikanskans servegame, men Williams replikerade direkt och bröt tillbaka - två gånger.

Annons

Williams är på väg tillbaka till världseliten efter föräldraledighet och blev inte seedad i Paris. Därför möter hon Sjarapova relativt tidigt i turneringen. Den tidigare ryska världsettan är seedad 28:a i Franska mästerskapen, efter att i fjol ha kommit tillbaka från en dopningsavstängning.

De båda tidigare världsettorna har mötts 21 gånger tidigare. Ställningen är 19-2 till Serena Williams.

””

Behöll aggressiviteten

Sjarapova, med två titlar i Franska mästerskapen från 2012 och 2014, var överlägsen mot sjätteseedade tjeckiskan Karolina Pliskova i tredje omgången: 6-2, 6-1 på 59 minuter.

””

Spanjorskan Garbiñe Muguruza verkar vara i minst lika bra form som när hon tog titeln 2016.

Australiskan Samantha Stosur, finalist i Paris 2010 och US Open-mästare 2011, var chanslös.

Muguruza släppte bara ifrån sig tio bollar när hon tog första set med 6-0. Det andra blev marginellt jämnare, 6-2, och matchen var över på en timme och två minuter.

Enkelt för världsettan

Världstrean trivs bra i Franska mästerskapen.

””

Världsettan Simona Halep vann också i raka set. Rumänskan tog första set mot tyskan Andrea Petkovic med 7-5 och fick det andra "gratis", 6-0, då motståndaren besvärades av en knäskada.

Annons

Halep, finalist i Paris 2014 och i fjol, har ännu inte vunnit någon av de fyra största turneringarna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons