Annons
Nyheter

Östersund kan degraderas - men först 2020

Om Östersundsordföranden Daniel Kindberg fälls kan klubben drabbas av konsekvenser. Ekonomiska oegentligheter kan leda så långt som till degradering från allsvenskan - men först efter nästa säsong.(TT)
Publicerad 10 december 2018

I och med att Daniel Kindberg åtalas för ekobrott så blir också den förundersökning som har föranlett åtalet en offentlig handling.

””

Representantskapet avgör

Annons

Även om Anders Hübinette och förbundet inte vill spekulera eller uttala sig i Kindbergfallet så finns fortfarande ett generellt regelverk. Enligt regelverket kan degradering bli en åtgärd om klubben bedöms ha gjort sig skyldig till ekonomiska oegentligheter som "allvarligt har skadat idrottens anseende".

Om det skulle visa sig att Östersunds FK har gjort sig skyldigt till detta kan det dock inte bli tal om degradering (om inte klubben går i konkurs eller dylikt) redan till kommande allsvenska säsong.

Svenska fotbollförbundets representantskap, det beslutande organ som hanterar serieplatser och denna typ av ärenden, har redan haft sitt möte för året under förra månadsskiftet.

””
””

"Inte bra för svensk fotboll"

Än är man dock inte där. Samtidigt som den tidigare sekretessbelagda förundersökningen pågått har Daniel Kindberg tagit en timeout från sitt ordförandeskap i klubben. Må så vara att han ändå har figurerat flitigt i samband med spelar- och tränarrekryteringar och dylikt.

TT: Hur ser ni på att han fortfarande verkar vara "aktiv" i klubben?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons