Åhlund: "Ska spela final"

Oskarshamn behövde minst en poäng borta mot Almtuna. Det blev tre. 3-0-segern i den näst sista omgången av hockeyallsvenskan betyder att klubben lägger beslag på tabellens andraplats, vilket i sin tur innebär att laget är klart för den allsvenska finalen mot seriesegraren AIK.(TT)
Publicerad 6 mars 2019

Oskarshamn behövde minst en poäng borta mot Almtuna. Det blev tre.

””

Filip Sveningsson gav gästerna ledningen redan efter 6.49 minuter av första perioden, i tredje ökade Arsi Piispanen på till 2-0 - efter en delikat uppvisning - och sedan satte Sveningsson trean med 1.51 minuter kvar att spela.

För Almtuna fortsätter kampen om att säkra spel i serien även under nästa säsong.

Västervik fick 2-1 borta mot Tingsryd och behåller greppet om den sista platsen till slutspelsserien. För Tingsryd handlar den sista omgången - borta mot Oskarshamn - om att försvara tabellpositionen som Almtuna jagar.