Oskarshamn kvitterade mot AIK

Oskarshamn låg under - men lyckades vända. Ett matchstraff på poängkungen Fredric Weigel sänkte AIK i den hockeyallsvenska finalens andra rond. AIK skickade hem Oskarshamn med 5-1 i måndags och kopplade greppet om finalserien. Returen i Oskarshamn blev jämnare.(TT)
Publicerad 13 mars 2019

AIK skickade hem Oskarshamn med 5-1 i måndags och kopplade greppet om finalserien. Returen i Oskarshamn blev jämnare.

Hemmalaget kom ut starkare och lyckades till slut vinna med 3-1 efter att ha vänt ett 0-1-underläge till seger i den tredje perioden.

Annars handlade den stora snackisen om ett matchstraff på AIK:s poängkung Fredric Weigel i slutet av den andra perioden. Weigel var innan dess inblandad i flera heta situationer och visades ut efter en tackling på Oskarshamns Isak Pantzare.

””

Det var Marklund som gav Stockholmslaget ledningen med 1-0 5.37 in i andra efter att han tryckt in en retur som, likt flera andra situationer, videogranskades.

I tredje kvitterade Joakim Hilding till 1-1 efter 6.20 och Oskarshamn hade också en 2-1-puck i nät två minuter senare, men målet dömdes bort för sparkrörelse.

Men det var ändå IKO som fick sista ordet.

Med drygt tre minuter kvar tryckte Nicklas Heinerö in 2-1 och med sekunder kvar gjorde Hilding sitt andra för dagen till 3-1 i tom bur och kvitterade matchserien som avgörs i bäst av fem.

Den tredje matchen spelas i Stockholm på fredag.