Örebro imponerade i kryssmatch

Åttondelsfinal i Champions League och storklubben Paris Saint-Germain på besök. Då skrällde Kif Örebro och fick 1-1 inför rekordpublik på Behrn Arena.(TT)
Publicerad 11 november 2015

Hela 5 976 åskådare - nytt publikrekord för Kif Örebro på Behrn Arena - var på plats när Örebro ställdes mot stjärnlaget från Paris i det första av två möten i Champions Leagues åttondelsfinal.

Publiken jublade förstås åt det oavgjorda resultatet, men fick inte se någon av PSG:s tre svenska stjärnor i startelvan på Behrn arena. Skadadedrabbade Caroline Seger och Kosovare Asllani och även förra Kif-spelaren Lisa Dahlkvist, som natten mot tisdag tillsammans sambon Jessica blev förälder till en flicka, började alla på bänken.

Från avbytarbänken såg Dahlkvist när Kif Örebro, som hon lämnade i somras, fick en drömstart hemma på konstgräset.

Sundhage imponerad

Redan efter tre minuter spelade Örebros Adelisa Grabus fram till fria anfallskollegan Sanna Talonen som säkert satte 1-0 bakom PSG:s målvakt Katarzyna Kiedrzynek.

Men snart tog PSG över och skapade flera farliga lägen samtidigt som hemmalaget sjönk allt djupare ner i banan framför duktiga målvakten Carola Söberg, som gjorde några riktigt kvalificerade räddningar i första halvleken.

Och i pausen var förbundskaptenen och förra Kif-tränaren Pia Sundhage, som var på plats på Behrn Arena, imponerad av hemmalaget.

””

Mittag kvitterade

I andra halvleken fortsatte PSG:s press framför Örebro-målvakten Carola Söberg som radade upp fina räddningar. Men efter 70 minuter lyckades hon inte hindra PSG:s anfallare Anja Mittag att kvitterade och trycka in 1-1.

Direkt efter målet bytte PSG in den svenska landskalspelaren Caroline Seger och fem minuter senare fick också Lisa Dahlkvist lämna bänken och springa in på sin förra hemmaplan.