Annons
Nyheter

Magsjuk Ekbom målskytt när Örebro vann

Örebrokaptenen Viktor Ekbom blev magsjuk under uppvärmningen, men tog sig ändå till spel borta mot Malmö. Då blev han återigen målskytt när närkingarna vann med 3-2 efter förlängning. - Det var tur att jag fullföljde matchen, säger backen med ett leende.(TT)
Publicerad 9 oktober 2017

Direkt efter slutsignalen i Malmö arena hastade Örebros lagkapten Viktor Ekbom iväg. En taxi skulle ta honom till Malmö centralstation för vidare färd hem till Örebro. På grund av magsjukan isolerades han från truppen och fick inte åka med i bussen hem.

””

Målskytt igen

Annons

Han är inte känd som någon stor målskytt. Som bäst har det blivit två mål under en och samma säsong (2013-2014). Sju SHL-matcher in på denna säsong har Ekbom redan noterats för två fullträffar.

””
””

Säsongens andra mål kom borta mot Malmö och backskottet från offensiv blå i numerärt överläge betydde 2-0 bakom hemmamålvakten Oscar Alsenfelt. Målet kom i mitten av den andra perioden och såväl före som efter Ekboms fullträff borde Örebro ha gjort fler mål (1-0 satte Jere Sallinen). I stället tog Malmös Fredrik Händemark och Andy Miele matchen till förlängning.

””

Örebrotränaren Niklas Sundblad ansåg att laget under första halvtimmen spelade sin bästa ishockey för säsongen.

””

Inne i ett stim

I helgen blev det fem poäng i hemma- och bortamötena med Linköping. Nu blev det två nya mot Malmö efter att Tyson Spink avgjort i förlängningen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons