Annons
Nyheter

Berget räddade semestersegt Malmö

För första gången sedan 2012 gick Malmö FF segrande ur sin första match efter sommaruppehållet. Tacka Jo Inge Berget för det. Norrmannen gjorde matchens enda mål och var klart piggast på plan när skåningarna besegrade Örebro på hemmaplan.(TT)
Publicerad 11 juli 2016

Det var ett skadedrabbat Malmö som sparkade igång sin höstsäsong hemma mot Örebro. Oscar Lewicki, Tobias Sana och nyförvärvet Behrang Safari (som formellt blir spelklar den 15 juli) saknades alla på grund av skador - och det var in i det sista även osäkert om Jo Inge Berget skulle kunna spela från start. I träningsmatchen mot Århus för en vecka sedan fick norrmannen utgå med en ryggskada, men till hemmafansens stora glädje återfanns den skäggiga yttern bland de elva spelare som marscherade ut i solskenet.

Väl ute på planen visade norrmannen tidigt att han var på gott spelhumör när han flertalet gånger - och med blandad framgång - försökte klacka fram sina medspelare.

Annons

I den 53:e minuten krönte Berget sin pigga insats när han tog emot en genomskärare från Edoch Kofi Adu. Publikfavoriten avslutade distinkt med vänstern i främre hörnet.

””

Jansson tillbaka som etta

Efter ledningsmålet fortsatte Malmö att pressa på och endast storspel från Örebros målvakt Oscar Jansson, som efter att Jacob Rinne sålts till belgiska Gent fick göra sin första allsvenska match sedan 9 augusti i fjol, såg till att det skåningarna fick nöja sig med ett mål.

””
””

Trögstartat Malmö

Under de första 20 minuterna var det gästerna som kontrollerade spelet, dock utan att skapa några riktiga målchanser. Därefter tog Malmö som väntat över kommandot.

””
””

I och med vinsten gick Malmö åter upp som ensam serieledare, tre poäng före fjolårsmästaren IFK Norrköping. Örebro är kvar på fjärde plats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons