Annons
Nyheter

Öberg om Karlsson: "Det är stort"

Frida Karlssons succé på VM är ett historiskt genombrott inom svensk skidåkning. Lite kan det liknas vid skidskytten Hanna Öbergs skrällguld i OS. - Jag tror att det är en bra grej att man kan gå in och vara orädd, säger Öberg. Det är såklart svårt att jämföra prestationer.(TT)
Publicerad 1 mars 2019

Det är såklart svårt att jämföra prestationer. Men Hanna Öbergs framgång på OS i fjol kom också lite från ingenstans - hon hade aldrig haft någon framskjuten placering i världscupen och just den säsongen hade hon knappt tävlat på grund av sjukdom. Man visste att hon var en stor talang, hon hade plockat medaljer på junior-VM tidigare, men precis som i fallet Frida Karlsson var det nog få som såg att förvandlingen från att vara en lovande talang till att ta individuell medalj på ett mästerskap skulle gå så fort.

"Jättehäftigt"

””
Annons

Hon befinner sig i Idre där hon tillsammans med resten av landslaget finslipar detaljerna inför hemma-VM i skidskytte - och följer VM i Seefeld framför tv:n. Och 19-åriga Frida Karlsson, med ett silver på 10 kilometer klassiskt och ett stafettguld, har imponerat på dem.

””

Samuelsson hyllar

Landslagskamraten Sebastian Samuelsson har tävlat för samma klubb som Frida Karlsson, och Ebba Andersson med för den delen, och såg tidigt en stor talang komma fram där i Sollefteå.

””

TT: Hur då?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons