Annons
Nyheter

Nytt lukrativt tv-avtal för Serie A

Italienska fotbollsligan Serie A har tecknat ett nytt internationellt tv-avtal - dubbelt så stort som det förra. IMG, som tar över rättigheterna från MP och Silva, betalar cirka 3,5 miljarder svenska kronor per säsong i tre säsonger, med start 2018/2019.(TT)
Publicerad 11 oktober 2017

Italienska fotbollsligan Serie A har tecknat ett nytt internationellt tv-avtal - dubbelt så stort som det förra. IMG, som tar över rättigheterna från MP och Silva, betalar cirka 3,5 miljarder svenska kronor per säsong i tre säsonger, med start 2018/2019.

Den nya samarbetspartnern godkändes enhälligt av de 18 ligaklubbar som medverkade på tisdagens omröstning. Napoli var dock inte en av dessa, då klubbens president Aurelio De Laurentiis enligt AP hade lämnat rummet i vredesmod före omröstningen, med åsikten att buden de hade fått var "förödmjukande".

Annons

Enligt tidningen Gazzetta dello Sport placerar den nya internationella överenskommelsen den italienska ligan på tredje plats i Europa sett till lukrativa tv-avtal. Det skiljer dock fortfarande närmare tio miljarder kronor per säsong till engelska Premier League som toppar listan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons