Annons
Nyheter

Nytänt Linköping har cuppokalen i sikte

Hemmaplan brukar vara guld värt i cupfinalen i fotboll. På Malmö IP vill Linköping bryta trenden och samtidigt visa att laget har rest sig efter en turbulent start på säsongen. - Det skulle betyda mycket för oss, säger Filippa Angeldal inför finalen mot Rosengård.(TT)
Publicerad 12 maj 2018

Åtta av de senaste tio finalerna i svenska cupen på damsidan har slutat med hemmasegrar. Och på söndagen har Rosengård chansen att för tredje året i rad få lyfta Susanne Erlandssons pokal hemma på Malmö IP.

Trots att motståndaren är regerande svensk mästare får Rosengård gälla som klar favorit. Inte bara för att lagets säsongsinledning inger respekt - 9-0-krossen mot Eskilstuna är kanske det tydligaste exemplet - utan också för att Linköping har haft en svajig start på flera sätt.

””
Annons

Plötsligt tränarbyte

1-0-segern hemma mot Göteborg i måndags gav laget möjlighet att pusta ut efter några stökiga dagar. Vid sidlinjen kunde Henrik Jensen glädjas åt en bra start på jobbet som huvudtränare efter att Marcus Walfridson, ny tränare inför säsongen, plötsligt lämnat klubben.

””

Någon långsiktig lösning är han inte. Jensens målsättning är att träna ett herrlag efter sommaren, och det faktum att han är sambo med Linköpings lagkapten Janni Arnth är ytterligare ett skäl till att han inte vill vara kvar längre än nödvändigt.

””

"Inte rädda"

På kort tid tycks han och Charlotte Rohlin, som tillfälligt har tagit steget från marknadsavdelningen till rollen som assisterande tränare, ändå ha ingjutit nytt mod hos Linköpingsspelarna.

””

Om motståndarlagen tror att de ställs mot ett Linköping i obalans kan det också tala för östgötarna.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons