Annons
Nyheter

Nya anklagelser mot rysk friidrott

Rysk friidrott anklagas för att fortsätta att bryta mot antidopningsreglerna, trots att man påstår sig göra allt för att avstängningen ska hävas inför OS. Uppgifterna kommer från den tyska tv-kanalen ARD/WDR.(TT)
Publicerad 7 mars 2016

ARD/WDR har i en dokumentär bland annat identifierat en avstängd tränare som fortsätter att arbeta med friidrottare i en avlägsen rysk provins. Och i en ljudupptagning, som påstås vara ett samtal mellan antidopningsorganisationen Rusadas nya chef Anna Antselovitj och en friidrottare varnar Antselovitj friidrottaren för att ett dopningstest-team var på väg.

Tv-journalisterna hävdar också att man pratat med en rysk friidrottstränare som hade dopningsmedel att sälja.

Annons

"I en tid när förtroendet för idrotten är på botten ökar inte direkt tilltron det ryska antidopningsarbetet av dessa oroande påståenden", säger Craig Reedie, ordförande för Internationella antidopningsbyrån Wada, i ett pressmeddelande.

Rysslands idrottsminister Vitalij Mutko slår ifrån sig anklagelserna, och säger i ett uttalande att staten inte kan ta ansvar för individers överträdelser av reglerna.

"Om folk är skyldiga ska de bli bestraffade enligt reglerna", säger Mutko.

Internationella friidrottsförbundet har stängt av rysk friidrott efter antidopningsorganisationen Wadas rapport om systematisk dopning.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons