Annons
Nyheter

Ny storloppsseger till Perfect Spirit

I försöket till Sprintermästaren var Perfect Spirit utan chans mot Calle Crown. Men i finalen spurtade han bäst av alla och vann en knapp seger med Örjan Kihlström i sulkyn. - Otroligt att Perfect Spirit kunde vinna, han hade ju en kort galopp i utgången av sista kurvan, sade Kihlström.(TT)
Publicerad 5 juli 2018

Perfect Spirit fick ett fint lopp i tredjepar utvändigt. Men i sista kurvan började problemen. Först galopperade Hazard Boko cirka 350 meter från mål. Johan Nilsson bakom Lucifer Lane såg sin chans och gick ut i andra-, sedan tredjespår. Det var tajt mot Perfect Spirit som tog sig något galoppsteg.

Men fyraåringen ställde sig i trav och avslutade vasst till knapp seger på 1.10,2. Före Lucifer Lane som hade samma tid.

””
Annons

Andra stora segern

Förstapriset var nästan en miljon kronor och Sprintermästaren var den andra stora segern för fyraåringen. För två månader sedan vann han Kungapokalen.

Perfect Spirit var den största favoriten på V75-spelet, men han kunde inte hota Calle Crown som ledde första uttagningsloppet från start till mål. Christoffer Eriksson tvekade inte i sin taktik - det var spets som gällde och sedan dra i hårt tempo.

Första kilometern travades efter snabba 1.10 och Calle Crown drog på i samma hårda tempo. Örjan Kihlström, bakom Perfect Spirit, kunde gå ner bakom ledaren runt slutsvängen men hade ingen chans.

””

Vimlar av topphästar

I Daniel Redéns travstall vimlar det av topphästar. De flesta är födda i USA.

Double Exposure är en av dessa stjärnor. Stoet imponerade när hon vann ett femåringslopp efter ledning från start till mål på 1.11,9 över kort distans.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons