Annons
Nyheter

Ny show av Washingtons superduo

Nicklas Bäckström och Alexander Ovetjkin låg bakom mycket när Washington besegrade Columbus, med 5-3 i NHL-ishockeyn natten till onsdagen. Bäckström noterades för en assist när Ovetjkin påpassligt styrde in 1-0 i början av matchen.(TT)
Publicerad 4 mars 2015

Bäckström noterades för en assist när Ovetjkin påpassligt styrde in 1-0 i början av matchen. Vid 4-2-målet i den tredje perioden, när Washington spelade powerplay, hittade svensken fram till den ryska målmaskinen som direktsköt sin 43:e fullträff för säsongen.

Hemmalagets Scott Hartnell reducerade mitt i slutakten och skapade nerv i matchen. I slutskedet tog Columbus ut målvakten och tryckte på för ytterligare ett mål, men i stället för en kvittering kunde Marcus Johansson sätta 5-3 i öppen kasse. Svenskens 16:e mål för säsongen.

Annons

Bäckström och Ovetjkin har båda gjort 67 poäng under och delar ledningen i den totala poängligan i NHL. Svensken har gjort 18 fullträffar och 49 målgivande passningar.

Washingtons seger var viktig i kampen om en åtråvärd plats i slutspelet senare i vår.

Jakob Silfverberg gjorde sitt tionde mål för säsongen när hans Anaheim besegrade Arizona med 4-1. Svensken svarade även för två assists i matchen.

Adam Larsson öppnade målskyttet när New Jersey 3-1-vann mot Nashville.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons