Annons
Nyheter

Linköping jagar tredjeplatsen

Linköping krossade HV71 med 5-1 och säkrade en plats i SM-kvartsfinalen. Nu jagar laget tredjeplatsen i sista omgången - med poängkungen Andrew Gordon i högform. - Viktigast är topp 4 så att vi får en avgörande kvartsfinal hemma, säger anfallsstjärnan efter två mål och en assist.(TT)
Publicerad 5 mars 2016

Med tre egna poäng under lördagen är Andrew Gordon uppe i 17 mål och 27 assist - sexa i SHL:s poängliga.

Men det hade inte så stor betydelse för honom.

Annons

Viktigast var att laget vann och nu har chansen att på egen hand ordna en plats bland de fyra främsta i tabellen som ger hemmafördel i en eventuell avgörande SM-kvartsfinal.

Hittat bra kemi

Seger hemma mot Malmö i sista omgången på tisdag räcker definitivt för det. Men det kan också bli en tredje plats om Luleå tar högst en poäng borta mot Växjö.

Eller en femte, bakom lurar Färjestad två poäng efter LHC.

””

Kedjan med Gordon, Garrett Roe och Rhett Rakhshani snurrade rejält mot HV71 - de har hittat en bra kemi trots att de båda sistnämnda missat många matcher på grund av skador.

Gordon har spelat samtliga 51 omgångar hittillsâ?¦

””

Lördagens seger inför 8 133 åskådare var Linköpings fjärde på de fem senaste omgångarna. Precis som senast blev det förkrossande 5-1 mot HV, som man slagit i alla fyra E4-derbyn i vinter. Dessutom har klubben hela 23-7 i drabbningar mot rivalen de fyra senaste säsongerna.

"Räckte inte alls till"

Målvakten Fredrik Petterson-Wentzel höll länge sitt lag kvar i matchen - utan hans storspel hade siffrorna varit ännu större.

Skadedrabbade HV, som även hade Mattias Tedenby avstängd, ramlade ned till tionde plats - men har fortfarande chansen att bli åtta och få en avgörande åttondelsfinal på hemmaplan.

Annons

Då krävs till att börja med full pott borta mot Skellefteå på tisdag.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons