Annons
Nyheter

Ny chockförlust för Malmö

Tre chockförluster på rad - Malmö är på väg att spela bort sina chanser att nå ishockeyns finrum SHL ännu en gång. Malmö hade tre poäng med sig till slutspelsserien, där de tre bästa lagen får chans att ta sig vidare mot SHL-spel nästa säsong.(TT)
Publicerad 9 mars 2015

Malmö hade tre poäng med sig till slutspelsserien, där de tre bästa lagen får chans att ta sig vidare mot SHL-spel nästa säsong.

Men den ledningen inför enkelserien är efter tre omgångar förvandlad till en högst överraskande jumboplats. Efter förlusterna mot Rögle och Vita Hästen följde en ny blytung förlust hemma i Malmö Arena. Efter skrällsegern med 2-0 har i stället Björklöven blandat sig i kampen om vilka tre lag som ska gå vidare i kvalet. Matchen var mållös ännu en bra bit in i andra perioden. Men efter 7.31 gjorde William Qvist 1-0 till Björklöven och efter 15.27 satte Kim Karlsson 2-0.

Annons

Rögle har lagts sig i topp med två matcher kvar. Återigen krävdes det förlängning för seger - och återigen var det amerikanen Jordan Smotherman som avgjorde i straffläggningen. Med 2-1 mot Vita Hästen har Rögle i praktiken säkrat vidare kvalspel, Björklöven är tvåa och Vita Hästen trea.

””

Tidigare jumbon Mora vann med klara 3-0 borta mot Karlskoga.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons