Nyheter

Norsk ryttare varnas för spöslag i Falsterbo

Den norska hoppryttaren Cecilie Hatteland buades ut av publiken i Falsterbo Horse Show efter att hon drivit sin häst kraftigt med spöet genom hinderkombinationen.(TT)
Publicerad 15 juli 2018

Den norska hoppryttaren Cecilie Hatteland buades ut av publiken i Falsterbo Horse Show efter att hon drivit sin häst kraftigt med spöet genom hinderkombinationen.

Enligt Aftonbladet meddelade speakern att Hatteland kallats till domartornet redan innan hon lämnat banan och nu kommer beskedet att hon fått en muntlig varning från domaren.

Norskan ber om ursäkt och skyller på att hennes ben som varit brutet var för svagt och att hon använde spöet för att nå ut.

"Jag är så hemskt ledsen för vad som hände och det var aldrig min mening att slå hästen. I stundens hetta var min enda intention att ta oss ur situationen. Min häst Alex betyder allt för mig och jag hyser stor respekt för honom. Jag kommer inte tävla igen på den här nivån innan mitt ben läkt fullt ut så jag kan ge honom det stöd han behöver från skänkeln. Åter igen, jag är så ledsen", säger hon i ett pressmeddelande.

TT