Annons
Nyheter

Avhopp räddade Lingmerths OS-plats

David Lingmerth är OS-klar. Det var dock med en hårsmån. Utan ett sent avhopp från Chris Wood hade OS-platsen i stället gått till Alexander Norén. Golfen har sitt speciella regelverk, och dessutom ett speciellt sätt att räkna ut sin världsrankning.(TT)
Publicerad 11 juli 2016

Golfen har sitt speciella regelverk, och dessutom ett speciellt sätt att räkna ut sin världsrankning.

När Alexander Norén vann Scottish Open i söndags var segern värd 46 poäng, före tävlingen värderades dock poängen till 48.

Annons

Chris Wood - just nu rankad 22:a i världen - drog sig ur tävlingen i onsdags på grund av en ömmande nacke, och därmed rankades inte startfältet lika högt och Norén tappade de där viktiga poängen för att gå om.

Eftersom OS-platserna avgörs av måndagens rankning räcker Lingmerths 48:e plats mot Noréns 49:e.

””

Lite matte

Siffermässigt måste man ner på den andra decimalen för att skilja de båda svenskarna åt, Lingmerth har 2,6656 mot Noréns 2,6508.

Det räknades och pysslades och spåddes både här och där under söndagskvällen.

””

TT: Kanske läge att köpa en fin julklapp till Chris Wood?

””

Stensons OS-kompis

Det svenska golfförbundet har nu skickat in sina nominerade - Henrik Stenson, David Lingmerth, Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg - till Sveriges olympiska kommitté, som formellt tar ut spelarna senast den 14 juli.

Med tanke på allt räknande och att det officiell inte är klart tar Henrik Stenson tillfället i akt att jäklas lite när de båda sammanförs för en bild på träningsområdet inför British Open på Troon.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons