Annons
Nyheter

Ibrahimovic visade vägen mot Chelsea

San Siro i Milano. Zlatan Ibrahimovic vill inget hellre än att återvända till arenan där han spelade för både Inter och Milan. Åtminstone för en kväll och den kvällen är den 28 maj. Med ett mål och en målgivande passning dolde han inte direkt sin iver och sina ambitioner på Stamford Bridge.(TT)
Publicerad 9 mars 2016

Med ett mål och en målgivande passning dolde han inte direkt sin iver och sina ambitioner på Stamford Bridge. Ibrahimovic var den store segerorganisatören i Paris Saint-Germains 2-1-seger - 4-2 totalt - i returen i åttondelsfinalen.

Drömmen om Champions League-bucklan lever och chansen att äntligen få spela om den - i Milano av alla ställen - är kanske den största Ibrahimovic haft sedan han åkte ur turneringen i semifinalen med Barcelona mot Inter för snart sex år sedan.

Annons

Projektet Paris Saint-Germain, finansierat med miljarder från Qatar, kan inte kallas färdigt men är så pass långt gånget att Ibrahimovic, vars kontrakt med PSG går ut i sommar, redan om några månader kan få uppleva den där finalen som hittills gäckat honom.

CL-mål nummer 47

Det krävs lite tur i lottningen - och ett stabilare och mer disciplinerat spel än det mot Chelsea. PSG tog sig vidare, men det var med viss hälta eftersom engelsmännen bjöds in matchen när PSG borde ha stängt den efter det tidiga ledningsmålet, det som betydde 3-1 totalt efter segern med 2-1 hemma på Parc des Princes i den första åttondelsfinalen.

Ibrahimovic spelade fram Adrien Rabiot, en diagonalt slagen boll från höger som Rabiot slog in från nära håll redan efter 16 minuter. Men en slarvigt bortslagen boll på mitten öppnade för Diego Costa att kollra bort Thiago Silva och kvittera elva minuter senare.

Chelsea saknade inte lägen till 2-1 och ett förlängningsläge.

Då, när matchen stod och vägde, klev Ibrahimovic in i handlingen, tryckte in Angel Di Marias inspel och fixade kvartsfinalspel.

Det var hans 47:e mål genom tiderna i Champions League.

Nilsson-Lindelöf också vidare

Succéförsvararen Victor Nilsson-Lindelöf fick 90 nya minuter när Benfica spelade bort Zenit S:t Petersburg och nådde kvartsfinal via 2-1 i kvällens tidiga match och sammanlagt 3-1.

Nilsson-Lindelöf borde vara högaktuell för förbundskaptenen Erik Hamréns trupp (tas ut nästa vecka) till landskamperna mot Turkiet och Tjeckien i slutet av mars.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons