Annons
Nyheter

Nilsson efter VM: "Så imponerad av mig själv"

Nu åker Stina Nilsson hem från skid-VM i Seefeld med två guldmedaljer och ett silver runt halsen. Det är mer än hon kunde drömma om. - Jag tror inte att folk förstår hur ogivet det var att jag ens skulle vara här, säger Stina Nilsson.(TT)
Publicerad 1 mars 2019

För fem veckor sedan trodde hon och alla andra att VM-drömmen brast. På något sätt lyckades Stina Nilsson ändå rehaba sitt skadade lår tillräckligt snabbt för att vara med i Seefeld, men inte ens hon hade kunnat hoppas på den succé som följde.

Nilsson ska inte tävla mer i VM men åker hem till Östersund med två guld (sprintstafett och stafett) och ett silver (sprint) i bagaget.

””
Annons

25-åringen säger att folk inte riktigt kan förstå hur långt borta en VM-start kändes i början. Men hon vill inte gå in på alla detaljer än.

””

Hon tar mig med sig några av karriärens bästa minnen från Österrike. Ett av de starkaste: när hon i stafetten spurtade ned vinterns stora gigant, Norges Therese Johaug, i kampen om guldet.

””

Nu väntar en träningsvecka hemma i Östersund och därefter en helg hos nära och kära i Malung. Nästa planerade tävling är världscupsprinten i norska Drammen den 12 mars.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons