Annons
Nyheter

NHL-spelare i Peking-OS 2022?

NHL-spelarnas vara eller icke vara i OS-hockeyn i Pyeongchang 2018 beror på hur NHL-ledningen ställer sig till ett eventuellt speluppehåll under OS i Peking - fyra år senare.(TT)
Publicerad 9 november 2015

NHL-spelarnas vara eller icke vara i OS-hockeyn i Pyeongchang 2018 beror på hur NHL-ledningen ställer sig till ett eventuellt speluppehåll under OS i Peking - fyra år senare. Det meddelade NHL-kommissionären Gary Bettman på måndagen, som vill överväga fördelarna med NHL-spelare i Kina innan ligan tar beslut om ett positivt besked om deltagande i OS i Sydkorea.

"Frågan är om vinter-OS i Peking skulle kunna introducera hockey för landet och ge oss en chans att göra ett ordentligt intryck i Kina, där hockeyn bara befinner sig i sin linda", sade Beckman till Nhl.com.

Annons

Enligt Bettman vill det internationella ishockeyförbundet (IIHF) att NHL tar ett samtidigt beslut om NHL-proffsens medverkan i de kommande två OS-turneringarna, och att ett tillkännagivande kan komma före World Cup som börjar i Kanada i september nästa år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons