Annons
Nyheter

Nederländerna klart för VM - till slut

Europamästaren var illa ute. Men Nederländerna ryckte upp sig efter kvalmissen, vann playoffinalen mot Schweiz med sammanlagt 4-1, och är nu klart för fotbolls-VM nästa år. Nederländerna är klart för VM i fotboll nästa år efter totalt 4-1 i playoff-finalen mot Schweiz.(TT)
Publicerad 13 november 2018

Nederländerna är klart för VM i fotboll nästa år efter totalt 4-1 i playoff-finalen mot Schweiz. Efter en övertygande 3-0-seger på hemmaplan räckte det med 1-1 borta mot Schweiz på tisdagen för att säkra en biljett till världsmästerskapet i Frankrike.

Bortamatchen började dock allt annat än prickfritt. Den nederländska lagkaptenen Anouk Dekker kapade Schweiz stjärna Ramona Bachmann och fick rött kort redan i den åttonde minuten. Trots en spelare färre på planen lyckades Nederländerna kontrollera matchen bra, och när Vivianne Miedema gav laget ledningen i den 52:a minuten var VM-platsen i princip säkrad. Coumba Sow kvitterade i den 71:a minuten men Schweiz var till slut aldrig nära att vända dubbelmötet.

Annons

Den regerande Europamästaren satte sig i en knivig sits genom att i sista omgången av VM-kvalet tappa gruppsegern, och VM-platsen, till Norge. I stället tvingades nederländskorna till ett svårt playoff, där man först fick besegrade fjolårets EM-finalist Danmark i semifinal, innan Schweiz besegrades i finalen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons