Annons
Nyheter

Nästan 70 svenskar i NHL-premiären

Nästan 70 svenska spelare ser ut att ta plats i sina lag inför NHL-starten. Tre av dem lämnar hål i sina SHL-lag.(TT)
Publicerad 11 oktober 2016

Backarna Jacob Larsson, Anaheim/Frölunda och Gustav Forsling, Chicago/Linköping, och forwarden Joel Eriksson Ek, Minnesota/Färjestad finns fortfarande inskrivna i trupperna för sina SHL-lag.

Meningen var att trion skulle återvända till sina svenska klubbar efter avslutade försäsonger, men alla har spelat så bra att de ser ut att ta en plats i NHL-premiären.

Annons

Det är dock inte säkert att de blir kvar i Nordamerika. Klubbarna får använda dem i nio matcher innan deras NHL-kontrakt kickar i gång, sedan måste klubbarna bestämma sig om de vill behålla spelarna eller skicka hem dem till Sverige.

Forsling ser ut att ha goda möjligheter att bli kvar och hyllas av Chicagos mästartränare Joel Quenneville:

””

Totalt 69 svenskar, med långtidsskadade Johan Franzén, Detroit, borträknad, ser ut att ta plats i premiärtrupperna som spikas natten till onsdagen svensk tid. Bland dem finns Alexander Nylander, Buffalo, som med sina 18 år och 226 dagar i så fall blir den näst yngste svensken genom tiderna i NHL, enligt hockeysverige.se. Mika Zibanejad, numera i NY Rangers, var 18 år och 173 dagar när han debuterade för Ottawa. På tisdagen bytte backen Klas Dahlbeck, 25, klubb från Arizona till Carolina.

I fjol spelade totalt 85 svenskar i NHL under säsongen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons