Annons
Nyheter

Sverige stannade upp under matchen

Hela Sverige verkade ha gått man ur huse för att se svenska landslaget möta schweizarna i ryska S:t Petersburg. På Norra Bantorget i Stockholm samlades supportrar och i Falköping följde statsminister Stefan Löfven (S) matchen från hotellbaren.(TT)
Publicerad 3 juli 2018

Framför storbildsskärmen på Norra Bantorget i Stockholm stod Lisa tillsammans med väninnan Kicki i ett hav av supportrar.

””
””

2 000 på Norra Bantorget

Annons

Strax under 2 000 människor höll tummarna på Norra Bantorget. En av dem var Sofia Fries, som var där för att se matchen med sina föräldrar.

””

Sveriges anfallsspel applåderades av Stefan Löfven och många andra på hotellet i Falköping. Statsministern, som bojkottade Almedalsveckan i fjol, kommer till Gotland först på torsdag för att hålla tal. Innan dess är han på inrikesturné för att träffa väljare ute i landet. Han berättade för TT att matchen väckt starka känslor.

””

Tippade Forsberg

Statsministern tippade även att Emil Forsberg skulle göra det avgörande målet, vilket han fick rätt i då det var Forsberg som i 66:e minuten gjorde matchens första och enda mål.

Inte sedan sommaren 1994 har det svenska landslaget tagit sig till kvartsfinal i VM. Men Stefan Löfven tror att laget kommer att gå längre än så.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons