Annons
Nyheter

"Största klubben Zlatan spelat för"

Zlatan Ibrahimovic har vunnit ligan oavsett vilken klubb han representerat i Fotbollseuropa. Men i Manchester United och Premier League väntar hans största utmaning, menar svenskens nygamla tränare José Mourinho. - Det är den största klubb han har spelat för och den tuffaste ligan, säger Mourinho.(TT)
Publicerad 5 juli 2016

José Mourinho höll på tisdagen sin första officiella presskonferens i Manchester. Den 53-årige portugisen var inte blygsam när han presenterade sina ambitioner för förra säsongens tabellfemma.

””

Målsättningen är solklar: vinna titlar igen och spela i Champions League igen.

””
Annons

Vill ha specialister

För att det ska gå vägen har den portugisiske demontränaren redan sett till att plocka in nyförvärv. Tre är klara, en fjärde ska presenteras inom kort.

””

De nya är mittbacken Eric Bailly från Villarreal, mittfältaren Henrich Mchitarjan från Dortmund - och, inte minst, Zlatan Ibrahimovic från Paris Saint-Germain.

Senare på tisdagen uttalade sig Mourinho för Manchester Uniteds webbplats specifikt om Ibrahimovic.

””

"Vackert" återseende

Och trots att den svenske anfallaren har representerat - och vunnit ligan med - Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och PSG tidigare är det som snart 35-åring Ibrahimovic får sin största prövning, menade Mourinho.

””
””

José Mourinhos första match som ansvarig för United blir mot Borussia Dortmund i Shanghai den 22 juli. Första matchen i Premier League blir mot Bournemouth den 13 augusti.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons