Annons
Nyheter

Barnförbjudna ord väckte Mora

Mora körde över HV71 när laget gick från 0-2 till seger med 5-3. Gladast av alla var återvändaren John Persson, som gjorde tre mål och en assist: - Det här var en match jag alltid kommer att minnas, samtidigt som den här segern blir till nytta för laget hela säsongen, säger John Persson.(TT)
Publicerad 7 oktober 2017

För Mora var det viktigt att bryta en tung svit på fyra förlustmatcher i rad. Men det började illa.

Efter 4.34 stod det 2-0 till HV71 och Mora var helt under isen. Då tog tränaren Mattias Karlin en timeout som vände hela matchen.

””
Annons

Det var många hårda och barnförbjudna ord i Moras bås.

””

Moras tränare Mattias Karlin ger sin beskrivning av den viktiga timeouten:

””

"Extra stort"

Resultat blev det. Mora kom tillbaka, tog över matchen, vann närkamperna och snabbt hade laget kvitterat.

I andra perioden fortsatte dalapressen och Moras ledning med 4-2 var helt rättvis.

Då var John Persson redan stor matchvinnare genom sina tre mål och en assist.

””

Det märks att det är med stora känslor som John Persson berättar om matchen. Han är nämligen hockeyfostrad i Mora IK, lämnade klubben som 17-åring för juniorspel i Kanada. Sedan dess har det blivit flera års spel i NHL och i Färjestad innan han inför den här säsongen gick tillbaka till Mora.

””

"Att räkna med"

Mora, som tidigare i år rasat i slutronden var även nu pressat i den tredje perioden. Men laget klarade pressen även när Max Wärn i HV71 gjorde 3-4 när det återstod 2.40.

””

I HV71 ska spelarna glömma den här matchen så snabbt som möjligt. Laget fick en gratischans men efter Moras timeout föll spelet som ett korthus. Så tamt får HV71 inte spela om det ska vara ett topplag i vinter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons