Annons
Nyheter

Möllers hattrick sköt Skellefteå vidare i CHL

Skellefteå är klart för åttondelsfinal i CHL efter 5-1 borta mot IFK Helsingfors. Även Frölunda och Malmö har säkrat vidare spel i turneringen. Det stod 1-1 i början av slutperioden, då Oscar Möller inledde Skellefteås urladdning i den finländska huvudstaden.(TT)
Publicerad 9 oktober 2018

Det stod 1-1 i början av slutperioden, då Oscar Möller inledde Skellefteås urladdning i den finländska huvudstaden. Han sköt 2-1 och 3-1 innan Adam Pettersson spädde på till 4-1 i numerärt underläge - tre mål som kom inom loppet av tre minuter. Möller fick sedan också sätta punkt och fullborda sitt hattrick när han gjorde sista målet i tom kasse.

Västerbottningarnas stora segersiffror var inte helt logiska med tanke på att laget bara sköt totalt 15 skott mot mål, medan Helsingfors avlossade 37. Men samtidigt som Mantas Armalis motade det mesta i Skellefteåkassen lyckades lagkamraterna i andra änden av isen alltså hitta rätt med vart femte skott.

Annons

Även Frölunda hade en tremålsskytt och han var av det mer oväntade slaget. 18-årige Samuel Fagemo har i höst vräkt in mål i klubbens J20-lag, men hittade nu rätt tre gånger när danska Ålborg kördes över med 6-0. Frölunda är i och med segern också klart för åttondelsfinal.

Malmö föll i absolut sista sekunden, 2-3 borta mot München. Men även skåningarna kan se fram emot spel i åttondelen.

Djurgården - 3-5 mot Tappara på Hovet - har fortfarande avgörandet i egna händer inför sista matchen mot samma motstånd. Växjö måste, trots 3-1 hemma mot Cardiff, däremot hoppas på hjälp för att ta sig vidare.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons