Annons
Nyheter

Hargin lägger av: "Känner mig klar nu"

Först Frida Hansdotter, nu har ytterligare en svensk alpinveteran bestämt sig för att sluta. Mattias Hargin gör sin sista tävling på fredag efter en motig säsong. "Jag känner mig klar nu", skriver 33-åringen på sin blogg.(TT)
Publicerad 12 mars 2019

Mattias Hargin hade egentligen inte planerat att lägga av redan som 33-åring. Men de senaste två säsongerna har resultaten inte riktigt velat infinna sig och att byta skidmärke inför säsongen blev inte heller det lyft han hade hoppats på.

””
””

Ett par dagar senare stod Huddingeåkaren i målfållan i Åre efter sin 20:e-plats och berättade att karriären troligen var över.

Annons

Nu är beslutet fattat.

En seger

"Ni som såg VM och hörde intervjun i mål efter slalomen undrar nog lite om jag menade allvar eller bara var sur â?¦ men jag var fullt allvarlig. Dock har jag gett mig själv lite tid och andrum att få suga på det lite till", skriver Hargin på sin blogg.

Hargin debuterade i världscupen 2004 och har, utöver sin seger i Kitzbühel 2015, bland annat även tre VM-medaljer i lag på meritlistan. Men de uteblivna resultaten i vinter gör att vägen tillbaka till världstoppen nu blivit för lång.

En tävling kvar

Den svenske slalomspecialisten var visserligen femma i parallellslalomen i Oslo efter nyår, men har bara en 16:e-plats som bäst i slalom i vinter. Hans sista tävling blir nu lagtävlingen under världscupavslutningen i Andorra på fredag.

"Om jag ska vara ärlig så har jag sett mig själv att hålla på ett bra tag till, men har också alltid sagt till mig själv, att när jag inte är med och konkurrerar om toppresultat, då kan jag lika väl göra något annat", skriver Hargin.

"Och dit har jag tyvärr nått nu lite snabbare än tänkt. Efter en säsong med väldigt få resultat, så trillar jag nu ut ur topp 30 och vägen tillbaka in och dit där jag vill vara är lite väl lång och det är inget jag känner jag behöver göra. Eller en kamp jag vill ta. Jag känner mig klar nu."

TT

Annons
Annons
Annons
Annons