Annons
Nyheter

Marija Banusic till Kina

Marija Banusic lämnar damallsvenska Linköping för Kina. 22-åringen har skrivit på för Beijing BG Phoenix där hennes gamla guldtränare i Linköping, Kim Björkegren, finns.(TT)
Publicerad 2 juli 2018

Marija Banusic missade Linköpings senaste match på grund av "personliga skäl" och nu står det klart att den offensiva spelaren lämnar klubben som hon kom till inför förra säsongen.

"Jag har mitt SM-guld, vilket är det största och egentligen enda relevanta man kan vinna inom svensk damfotboll. Jag känner att jag uppnått det, och var redo för nya utmaningar", säger Banusic i ett pressmeddelande från Neverland MGMT, enligt Fotbollskanalen.

Annons

Banusic talade väldigt gott om Björkegren under hans tid i Linköping och även han ser nu fram emot återföreningen.

"Jag vet att hon har goda förutsättningar att kunna ta den här ligan med storm, och att komma in i det duktiga laget vi har, och spela framför en spelare som Vero Bouquette kommer passa Marija perfekt. Vi har saknat en naturlig målskytt under våren", säger han i pressmeddelandet.

I Beijing BG Phoenix finns också tidigare damallsvenska spelaren Elena Sadiku i ledarstaben.

I och med flytten tappar Linköping en av sina riktiga nyckelspelare i Banusic som flera gånger fått chansen i landslaget under Peter Gerhardsson.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons