Mardrömsstart för Tre Kronor i Karjala

Först saknades sex spelare på grund av CHL-spel - sedan kom utrustningen på avvägar för två av dem. Tre Kronors förberedelser inför Karjala har inte varit optimala. Det märktes i förlustmatchen mot Tjeckien, 3-6.(TT)
Publicerad 3 november 2016

När Tre Kronor tränar på fredagseftermiddagen i Hartwall Arena i Helsingfors blir det första träningspasset med hela laget samlat.

Det är en ispass som lär behövas inför de två återstående matcherna i Karjalaturneringen, mot Ryssland på lördag och Finland på söndag.

””
””

Defensiva brister

Meningen var att Tre Kronor skulle ha en träning i benen tillsammans inför torsdagens möte med Tjeckien i Plzen. Men då hade utrustningen kommit på avvägar för Patrik Zackrisson och Linus Klasen, två av de sex spelare som anslöt först på onsdagen på grund av CHL-spel.

Svenskarna såg bitvis helt bortkomna ut på isen, framför allt fungerade inte det defensiva spelet.

Målvakten Joel Lassinantti, Luleå, räddade gång på gång kvar Tre Kronor i matchen.

Ledningsmålet kom redan i första bytet, efter 29 sekunder, genom Jakub Jerabek.

Tjeckerna hann göra 2-0 innan Richard Gynge via en tjeckisk skridsko fick in ett reduceringsmål i slutet av första perioden.

Lassinantti strålande

I andra perioden blev det tjeckiska övertaget ännu fastare och hemmalaget vann skotten med 15-5 (totalt 38-20). Lassinantti var dock strålande och släppte bara in ett mål och i slutet av perioden kunde Joel Lundqvist reducera till 3-2 på en kontring.

””

Redan efter 27 sekunder kunde Lukas Radil med sitt andra mål för kvällen göra 4-2 och sedan sköt Jan Kovar 5-2 efter 8.21. Kedjan med Radil (2+0), matchens lirare Kovar (1+3) och Dominik Kubalik (1+2) vann matchen åt hemmalaget som gjorde sista målet i tom kasse.

Den bästa svenska enheten var kedjan med debutanten Alexander Bergström, Patrik Zackrisson och Richard Gynge som gjorde två av målen. Zackrisson svarade för Sveriges tredje mål.