TT-Sport

Eskilstunas mardröm: "Vill gråta"

TT-Sport Artikeln publicerades

Eskilstuna hoppades på en skräll, men åkte i stället på en stjärnsmäll. Hemmamötet med Wolfsburg slutade 1-5, och nu krävs ett mirakel för att Eskilstuna ska nå kvartsfinal i Champions League. - Vi har satt oss i en rätt svår sits, säger Olivia Schough.(TT)

Vintern har hittat till Mälardalen, och efter den första matchen är även åttondelsfinalen mellan Eskilstuna och Wolfsburg iskall.

Som om det inte räckte med tre minusgrader och ett lättare snökaos så fick Eskilstuna i kylan på Tunavallen dessutom en rejäl kalldusch redan i den femte matchminuten mot Nilla Fischers Wolfsburg, när Zsanett Jakabfi gav gästerna ledning.

Ungerskan Jakabfi, som spelat i Wolfsburg sedan 2009 och har varit med och bärgat klubbens båda Champions League-guld, skulle sedan slå till igen och igen och igen mot det stundom oförklarligt passiva Eskilstunaförsvaret, och satte så väl 2-0 som 3-1 och 4-1.

Fischer självsäker

Marija Banusic Kontrade in reduceringsmålet för Eskilstuna och Alexandra Popp språngnickade in slutgiltiga 5-1 för gästerna.

– Just nu vill man inte annat än att bara lägga sig ner och gråta lite, säger Olivia Schough.

– Vi släpper in dem för lätt i matchen, de får två skitmål i början. Sen reducerar vi ändå, men så gör de 3-1 direkt i andra igen. Vi har problem med deras inläggsspel. De är väldigt tuffa i boxen och har världsspelare på varje position. Att vi förlorar är väl inte en jätteöverraskning men med så här mycket hade vi inte... tänkt.

Returen spelas i Wolfsburg nästa vecka, och Eskilstuna måste vinna med fem mål för att ta sig vidare. Det kan bli svårt.

– Det är klart att vi är nöjda med resultatet, men jag tycker även att vi ska vara nöjda med hur vi spelar i dag. Fem mål på bortaplan ger ett bra utgångsläge, säger Nilla Fischer.

– Vi kommer inte tappa det, helt enkelt.

TT: Har ni släppt in fem mål på hemmaplan under din tid i klubben?

– Det har vi faktiskt. Mot Potsdam, förra säsongen eller om det var den innan. Då vann de med 5-2. Men då gjorde vi två också.

Sista matchen?

För Eskilstuna blir det sista matchen på säsongen och - förmodligen - den sista i Champions League på ett tag då laget slutade trea i damallsvenskan bakom Linköping och Rosengård och därmed inte får spela turneringen nästa år.

– Det har varit en lång säsong. Nu har vi en match kvar och jag hoppas att vi kan göra en bättre match då, säger Schough.

– Vi ska åka ner till Wolfsburg och visa vad vi kan. Vi tänker inte lägga oss. Det finns inget annat än att "man up" där borta. Vårt försvarsspel sattes på prov ordentligt. Vi får kika på video och se hur vi agerar och inte göra om samma misstag.