Många skador i Örebro-LHC

Först drabbades Örebro av två möjliga hjärnskakningar på Johan Adolfsson och Viktor Ekbom som tvingades lämna isen.   Sedan vann Linköping till sist med 4-3 efter förlängning i Behrn Arena.(TT)
Publicerad 3 december 2015

- Ingen av dem spelar vidare av säkerhetsskäl, sade Örebros tränare Kent Johansson till C More efter de otäcka huvudskadorna i första perioden.

Något senare kom dock uppgifter att det i Johan Adolfssons fall inte verkade handla om någon hjärnskakning, även om man inte kunde utesluta detta. Och inte heller Viktor Ekboms skada ska vara allvarlig.

Men kvällen slutade också med att Örebro förlorade med 4-3 efter förlängning hemma i Behrn Arena. Det var också Linköpings som inledde målskyttet när Jens Jakobs tryckte in pucken bakom Örebros målvakt Julius Hudacek efter nio minuter. Men bara några sekunder senare kvitterade nyförvärvet Petr Zámorský när han skickade upp pucken i nättaket från blå. Den tjeckiska landslagsbacken som blivit löst från kontraktet med New York Rangers och gjorde comeback hemma mot Frölunda i lördags - gjorde därmed mål för andra matchen i rad - på lika många framträdanden.

Men sen kom smällarna slag i slag för Örebro. Först blev Johan Adolfsson knockad av Jacob Lilja i mittcirkeln och Örebroforwarden som tidigare i karriären drabbat av hjärnskakning och huvudskador, tvingades lämna isen groggy och leddes in i omklädningsrummet. Sedan gav Andrew Gordon återigen Linköping ledningen när han styrde in 2-1 bakom Örebros målvakt Julius Hudacek. Två minuter före första periodpausen blev också Örebrobacken Viktor Ekbom tungt tacklad av Daniel Rahimi. Ekbom föll med huvud rakt in i sargen och tvingades också avbryta matchen.

I mitten av andra perioden ökade Garrett Roe på Linköpings ledning till 3-1, återigen en styrning som letade sig in bakom Hudacek. Men kort därefter reducerade Örebros Libor Hudacek till 3-2.

I tredje perioden kvitterade lagkaptenen Henrik Löwdahl när han styrde in pucken mellan benen på Linköpings målvakt Marcus Högberg.

Fem minuter före ordinarie tid tvingades till sist också Örebros målvakt Julius Hudacek lämna isen. Hudacek åkte på en smäll från Andrew Gordon och började blöda över kinden men kunde fullfölja matchen med en rejäl tejpbit i ansiktet. I Förlängningen petade till sist Linköpings Jacob Lilja in den avgörande pucken.