Annons
Nyheter

Malmöbjudning gav Färjestad segern

Några lätta SHL-poäng finns inte att hämta hos nykomlingen Malmö. Det krävdes en målvaktsbjudning för att gästande Färjestad skulle ta hem de tre poängen (3-2) i Malmö Arena.(TT)
Publicerad 1 oktober 2015

SHL-nykomlingen Malmö skåpade ut Örebro i hemmapremiären (4-0) och SHL-ledande Frölunda behövde straffar för att vinna (5-4) i Malmö Arena. Nu var det topplaget Färjestad som verkligen fick slita för de tre poängen.

Det var dock värmlänningarna som tog ledningen. Gästerna hittade målet i princip omgående när chansen i numerärt överläge kom. Milan Gulas slog en läcker passning till Linus Persson, som enkelt kunde vinkla in ledningsmålet vid hemmamålvakten Oscar Alsenfelts högra stolpe halvvägs in i den första perioden.

Annons

Malmö tog över

Där och då tog Malmö över. Skåningarna vann skotten i den första perioden med 12-4 och efter 14.02 fick Justin Pogge i Färjestadsmålet kapitulera för första gången när Peter Mueller satte kvitteringen, snyggt framspelad av Jens Olsson.

Två kanonskott i mittenperioden tog sedan matchen till 2-2. Först ut var Färjestad och återigen var det i ett power play som värmlänningarna nätade när Robbie Earl fick prickskjuta in 2-1 i krysset. Den amerikanske centerns första SHL-mål i Färjestadströjan.

Repliken lät inte vänta på sig. Knappt två minuter senare, efter 15.12, dundrade Malmöbacken Derek Meech in kvitteringen. Malmö hade under den andra perioden två ramträffar, men ställningen var 2-2 inför den tredje akten.

Bjudning av Alsenfelt

Där fortsatte kedjan med Milan Gulas, Robbie Earl och Johan Persson att producera för Färjestad - även om 3-2-målet var en bjudning från hemmamålvakten Alsenfelt. Milan Gulas tog sig in i offensiv zon på högerkanten och hans tämligen lätta avslut letade sig in på Malmömålvaktens plocksida.

Malmö jagade ett kvitteringsmål, men hemmalaget fick aldrig igång någon riktig slutforcering.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons