Annons
Nyheter

Mora på väg mot nytt kval: Vi tog inte kampen

Mora är på väg mot ett nytt kval för fortsatt SHL-existens. Efter hela 1-7 borta mot Malmö gav Moratränaren Mats Lusth i princip hela truppen underkänt. - Vi tog inte kampen, säger han.(TT)
Publicerad 5 mars 2019

Segrarna mot Brynäs och Färjestad gav Mora ett visst hopp om att undvika kval, men den senaste veckan har allt förändrats. Först blev det 3-8 i returmötet med Färjestad och efter 1-7 mot Malmö talar allt för att dalaklubben för andra året i följd får kvala för sin SHL-existens. Med fyra omgångar kvar av grundserien är Mora elva poäng från säker mark.

””

"Åkte och väntade"

Annons

Den gamle storbacken har sitt tröjnummer upphissat i taket av Malmö arena. Lusth hade dock inte mycket att glädjas över när hans Mora ställdes mot Malmö, som han även tränat under flera säsonger. I praktiken avgjordes SHL-mötet redan i slutet av den första perioden när Malmö under drygt fyra minuter gick upp till en 3-0-ledning.

””
””

Den ende spelaren Lusth gav godkänt var den 18-årige junioren Adam Edström.

””

Även om Mora ryckte upp sig i den andra perioden och reducerade till 1-3 (Michael Keränen) kunde Malmö rinna ifrån till en komfortabel storseger.

””

Fyra assist för Komarek

Samtidigt speglade kanske inte siffrorna matchbilden. Malmö hade en klart högre högstanivå, men svarade inte för någon stark mellanperiod.

””

Malmö har nu tre raka segrar och har som tabellsexa i nuläget den sista direktplatsen till SM-kvartsfinalerna. Skåningarna har två poäng ner till tabellsjuan Skellefteå.

””

Rättad: I en tidigare version angavs fel poängskörd för Konstantin Komarek.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons