Mål- och straffrikt när Galatasaray föll

Protokollföraren fick en del att göra med alla mål som gjordes. Domare Aleksej Kulbakov hade även han fullt upp när Europa League-jagande Galatasaray föll med 2-3 mot redan klara gruppsegraren Porto i avslutningen av grupp D i Champions League.(TT)
Publicerad 11 december 2018

Rättskiparen från Bulgarien fick sin första, av flera, straffsituationer att hantera i matchen när en Portospelare på mållinjen räddade ett Galatasaray-skott med handen.

Ingen straff då - men det skulle ändå delas ut en till vardera lag innan pausvilan.

Först en till Porto som Moussa Marega gjorde 2-0 till gästerna på i minut 42, efter att mittbacken Felipe nickat in 1-0 tidigare i halvleken.

Sedan en straff till Galatasaray, som Sofiane Feghouli reducerade på precis innan paus.

I andra halvlek fortsatte målfesten när Porto utökade ledningen ännu en gång, och Galatasaray reducerade den ännu en gång.

Kort därefter fick turkarna chansen att också kvittera med sin andra straff i matchen. Feghouli klev då fram igen, men sköt straffen i ribban. Vilket i slutändan skulle visa sig bli ödesdigert - då inga fler mål föll i Istanbul.

Trots förlust blev det dock en tredjeplats, och därigenom en plats i Europa League-slutspelet för "Gala". Detta då gruppjumbon Lokomotiv Moskva inte förmådde att besegra redan klara tvåan Schalke i den andra matchen i gruppen, som slutade 1-0 till Schalke efter ett Alessandro Schopf-mål på övertid.