Annons
Nyheter

Mål av Åberg och Silfverberg vid Anaheimvinst

Både Pontus Åberg och Jakob Silfverberg skrev in sig i målprotokollet när Anaheim besegrade New Jersey på hemmaplan. Men det krävdes straffar för att avgöra den jämna matchen. Det var två jämna lag som möttes i Honda Center i Anaheim i Kalifornien.(TT)
Publicerad 10 december 2018

Det var två jämna lag som möttes i Honda Center i Anaheim i Kalifornien. Jakob Silfverberg gjorde sitt åttonde mål för säsongen när han petade in 1-1-målet för Anaheim.

Silfverberg har fått fart på målskyttet, och har gjort mål i de senaste tre matcherna.

Annons

Turligt mål

I tredje period var det dags för Pontus Åberg att stå för en kvittering, när han gjorde 4-4-målet, hans tionde. Målet var i ärlighetens namn ganska turligt. Åberg skog en backhand i närheten av blålinjen. Pucken lyfte och när backen Ben Lovejoy skulle plocka ned den med handsken ändrade den i stället riktning och tog sig in bakom Cory Schneider i New Jerseymålet.

””

Det var bara ett av tre självmål för New Jersey i matchen.

””

Efter att Anaheims Ondrej Kase utökat ledningen var det sedan dags för en New Jersey-svensk att stå för en kvittering, när Marcus Johansson - som tidigare i matchen noterats för en assist - tog matchen till förlängning med 5-5-målet, hans sjätte för säsongen.

Missade chanser

I förlängningen hade både Pontus Åberg och Jacob Silfverberg jättechanser att avgöra matchen, men det krävdes till slut straffar.

””

Åberg missade även den första straffen, men Daniel Spong och Ryan Getzlaf satte sina men inhopparen John Gibson i Anaheimmålet höll tätt, vilket gjorde att Anaheim kunde få med sig segerpoängen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons