Annons
Nyheter

Lundqvist osäker på brödraförening i Frölunda

New York Rangers stjärnmålvakt Henrik Lundqvist utesluter inte en comeback i Frölunda. Men tvillingbrodern Joel är osäker på en återförening i SHL-klubben. - Det kan vara slut för min del om två år, säger Frölundas 36-årige lagkapten.(TT)
Publicerad 11 september 2018

Ishockeytvillingarna från Åre slog igenom i Frölunda tidigt 2000-tal och vann två SM-guld under sina tre avslutande säsonger tillsammans. Men de senaste 13 åren har de 36-åriga bröderna, som tog VM-guld ihop med Tre Kronor i fjol, inte spelat i samma klubblag. Och frågan är om de någonsin kommer att göra det igen.

””

Frölundas lagkapten inleder på lördag, i SHL-premiären hemma mot Djurgården, sin 16:e säsong för Göteborgslaget varav den tionde som kapten. Lundqvist, som har vunnit tre VM-guld och tre SM-guld, tackade i våras nej till spel i VM efter ett tungt SM-kvartsfinaluttåg mot Malmö.

Annons

Tre Kronor en drivkraft

””

TT: Hur ser du på landslagsspel den här säsongen?

””

"Ingen diskussion"

Tvillingbrodern och stjärnmålvakten Henrik inleder i början av oktober sin 14:e NHL-säsong med New York Rangers. I en intervju med Göteborgs-Posten i juli öppnade han för en comeback i Frölunda. Enligt Joel spekulerar de själva inte i någon återförening.

””

Tror på Garpenlöv

I augusti meddelade Rikard Grönborg att den här säsongen blir hans sista som Tre Kronors förbundskapten. Lundqvist, lagkapten i två VM- och en OS-turnering, har förtroende för assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv, som tar över huvudansvaret efter vårens VM i Slovakien.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons